milieuwijzer

Duurzame en fairtrade kleding in de stad Utrecht

Milieuwijzer Utrecht, de online koop- en internetgids van Milieucentrum Utrecht, is onlangs uitgebreid met een spiksplinternieuwe rubriek. Thema: duurzame en fairtrade kleding en modeaccessoires in de stad Utrecht.

De nieuwe rubriek presenteert u een compleet overzicht van Domstedelijke winkels, waar u terecht kunt voor duurzame, biologische en/of fairtrade kleding, tassen, riemen, etc. Verder vindt u er informatie over duurzame inspanningen van de grote gangbare modeketens en daarnaast een overzicht van groene en eerlijke modemerken. Vanzelfsprekend ontbreken ook de second life-adressen niet: vintage- en kringloopwinkels, kledingmarkten en -beurzen en Utrechtse deel-, ruil- en weggeefinitiatieven. Spannend voorbeeld is bijvoorbeeld de pas gestarte Kledingbibliotheek, waar u originele tweedehands of designerkleding kunt lenen.

Een - digitale - koopgids zonder webwinkeloverzicht is tegenwoordig onbestaanbaar en u zult er dan ook niet tevergeefs naar zoeken. Ten slotte vindt u in de nieuwe Milieuwijzer-rubriek informatie over relevante keurmerken en een selectie van nuttige sites. Kijk bijvoorbeeld ook eens op Kiesduurzamemode, een Urgenda-initiatief dat koplopers op het gebied van duurzame mode voor het voetlicht brengt.

Laatste nieuws: Deze week weer een nieuwe rubriek on-line! Duurzame kinderkleding en goed speelgoed.